Kapprustningen om det smarta hemmet, flytta röstsamtalet

googlehome_amazonalexa-1200x678
Bild: smarthomeweek.co.uk

teknikjättarna Google och Amazon tittar allt mer noga på möjligheterna att flytta telefonsamtal till högtalarna i sina smarta hem-system, med hjälp av röststyrning.

Amazons Echo och Googles Home undersöker nu möjligheterna för hur de kan revolutionera kommunikation för bostadsägare. Röststyrning är inget nytt för smarta hem-system, men dessa produkter har bara marknadsförts som personliga assistenter som möjliggör handsfree-styrning av enheter.

Rapporter påvisar att Amazon har utvecklat en telefonfunktion för Echo, vilket innebär Alexa kommer att kunna användas för att ringa och ta emot samtal. Google har redan en online telekommunikationsplattform, Google Voice, som skulle kunna användas i Google Home. Google Assistant skulle på så sätt kunna förvandla Home-enheten till en telefontjänst.

Om tekniken integrerats, kan användaren ringa eller svara på ett samtal med ett enkelt röstkommando. Andra rapporter gör gällande att både Google och Amazon skulle kunna implementera tekniken i sina enheter i slutet av året, men det är ännu inte bekräftat.

Integration av telefonsamtal i produkterna kommer inte bara att förbättra smarta hem-upplevelsen utan även påverka mobiltelefonen. Smartphonen dödade behovet av fasta telefoner, men kommer smarta hem-högtalare att ersätta smartphones?

Eftersom att företagens strategier fortfarande är hemliga, ser det ut som att det finns två alternativ. Antingen kommer befintliga smartphone-enheter vara anslutna till smarta hem-högtalare så att användarna kan få tillgång till befintliga kontakter, samtalslistor och favoriter, eller så kommer varje smarta hem-enhet att tilldelas ett unikt telefonnummer.

Slutsats:

  • Funktionen kommer att göra högtalaren till en central del av det smarta hemmet
  • Minska frekvensen av telefonanvändning via smartphones och på så sätt begränsa dess användning inom hemmet

Hinder att övervinna:

  • Integration med teleoperatörer – om smarta hem-system tilldelas ett unikt telefonnummer kommer det att kräva samarbete med telekomföretag
  • Konstant inställning av högtalare – att ständigt tillåta samtal skulle kräva att enheterna alltid hade en hög ljudvolym på som potentiellt skulle kunna vara obekvämt för användaren
  • Rättsliga konsekvenser – brottsbekämpande organisationer kan för närvarande övervaka telefonsamtal, om det är juridisk riktigt. Men hur kan man avgöra om en användare ringer ett telefonsamtal eller helt enkelt ger systemet ett kommando?

Det finns fortfarande flera konsekvenser att tänka på när man utvecklar den här funktionen, men det kan göra smarta hem-systemen än mer relevanta för den stora massan.

Annonser