Ett smart hem inkluderar en smart trädgård

Smart-Garden-Guide-1200x473

Smart hemteknik behöver inte isoleras inomhus. Nu när våren är hos oss är det dags att koppla in dina växter och utnyttja tech-möjligheterna som finns på marknaden, för att göra din trädgård en del av smarta hem-upplevelsen.
Men vilka enheter hjälper dig att göra gräset grönare på din sida av staketet?

Realtidsavläsning av dina växter

Ett av de enkla sätten att komma igång, växtsensorer placeras direkt i marken i närheten av dina växter så att de kan samla in information om sin omgivning. Sensorn kommer sedan att skicka dig uppdateringar och varningar direkt till telefonen eller surfplattan.
Produkterna mäter information såsom markfuktighet och temperatur, och använder en databas av växter för att tillhandahålla specifika råd som är relevant för varje art. Till exempel kan du begära att få push-meddelanden när växter behöver vattnas eller mer solljus. Växtsensorer kan även användas inomhus för att hålla krukväxter vid liv.

Läs mer om Parrot Flower Power
gardener

Återta de soliga söndagarna

Sluta spendera soliga söndagar med att traska fram och tillbaka bakom gräsklipparen. Nu kan du bara luta dig tillbaka och koppla av medan en robotgräsklippare gör jobbet åt dig. Denna teknik använder trådar placerade runt en area i trädgården som utgör gränser för hur gräsklipparen kan röra sig . Se nedan ett test av robotgräsklippare i Tv 4 Nyhetsmorgon.

Sprinklersystem

Oroa dig aldrig för om din trädgård blir vattendränkt eller torkad igen. Oavsett om du vattnar grönsaker eller blommor kan växter som servas av smarta sprinklersystem ta data från väderrapporter och jordfuktnivåer. Ett uppkopplat system hjälper dig att hålla växter vid liv och spara vatten genom att endast ge din trädgård en drink när den behöver det. Du kan också använda din smartphone eller surfplatta för att slå på eller stänga av sprinklers på distans.

Läs mer om hur ett sprinklersystem kan hjälpa din trädgård (Engelska) 

Översikt

Efter att du nu investerat i den senaste tekniken, kommer du nu behöva något för att skydda dina tillhörigheter. Håll ett öga på din trädgård med kameror som kan nås på distans via din smartphone eller surfplatta och hålla gröna fingrar tjuvar eller grannar borta.

Annonser