Så här får du ett smart hem till ett bra pris

c-life-cook2-1494443582-w76v-column-width-inline
bild: wareable.com

Orginaltext: Wearable.com

Att vara smart behöver inte vara dyrt

Ett smart hem behöver inte betyda att det är dyrt. År 2017 anses ett så kallat ”vanligt hem” lite tråkigt. Nu vill vi ha roliga och spännande, anpassningsbara smarta hem, med de coolaste och smartaste hemmaprodukterna.
Det finns en uppsjö av produkter att välja bland och möjligheterna att göra kostnadseffektiva val är många.

22674-6714b74c4a38fa90a4af4e95296447c4
Bild: Wearable.com

Ett exempel på det är de så kallade smarta glödlamporna Philips Hue, som är superpopulära men ganska dyra. Alternativet till dessa kan vara Belkins WeMo, inte bara är de billigare, men de har även bra funktioner och enkel installationsprocess. Du använder bara telefonen för att dämpa eller styra belysningen, vilket inkluderar möjligheten att gruppera ett gäng av dem tillsammans. Belkin, som har en bakgrund som router-fabrikant har inte samma funktioner i sina glödlampor som t.ex. Philips, men kan å andra sidan nyttja andra fabrikanters lampor, detta göra att produkter som kopplas till Belkins system kan prata med andra produkter och helt plötsligt närmar vi oss övergången mot Internet of Things istället för enskilt smarta prylar.

wink-hub-2-1462370846-ygfi-column-width-inline
Bild: wareable.com

När du köper en så kallad hub får du en enhet som du kopplar samman med en app för att styra ditt smarta hem. Du kan få dina smarta hem-enheter att prata med varandra genom att exempelvis lamporna tänds när du öppnar ytterdörren. Smarta hubbar kan kosta mycket pengar, men trots det inte stödja alla plattformar och produkter där ute. Wink Connected Hub stöder en hel del av dessa och den stöder också en mängd anslutningsstandarder, som Z-Wave, Zigbee, Wi-Fi, Bluetooth och mer. Tips att jämföra med t.ex. Samsungs SmartThings.

 

chromecastultrawe-1494443088-xvku-column-width-inline

Bild: wareable.com

Har du en äldre TV som du vill göra lite intelligentare, men samtidigt inte vill slå på stort och köpa en Roku eller Apple TV. Då kan Google Chromecast Ultra var något för dig.

Ultra kommer att ge dig 4K streaming och HDR, som Apple TV inte kan. Allt du behöver göra är att koppla den till en av din TV: s HDMI-portar och sedan kan du se dina favoritprogram och filmer från vilken app du vill.

Annonser