IKEA rullar ut solpaneler i Storbritannien

ikea-solar
Bild: IKEA.com

Trenden om att digitala och gröna hus efterfrågas i allt större grad av konsumenter är något som det svenska möbelbolaget har haft ögonen på länge. Det har tidigare rapporterats framgången för IKEAs testförsäljning av solpaneler och hur företaget själva satser på en allt mer hållbar energiförbrukning.

Nu är dagen kommen för utrullningen av försäljningen i Storbritannien. Tillsammans med partnern Solarcentury, ett brittiskt solenergiföretag, lanseras nu solpaneler och hemförsörjningsbatterier.

Läs också: IKEA utvecklar det smarta hemmet

Installationerna kostar mer än den genomsnittliga IKEA-produkten, med priser som motsvarar ca 32 000 sek. Batteriladdningsmodulen fungerar tillsammans med solpanelerna, men erbjuds även fristående som tillägg för befintliga solinstallationer. Batterierna bidrar till att öka solförbrukningen från en bråkdel av den totala energiförbrukningen för brittiska hushållare till att det genomsnittliga hemmet som är utrustat med solenergi kan uppnå nästan 80 procent av solenergianvändningen, säger IKEA.

Ikea kanske inte erbjuder en gör-det-själv-lösning för solenergi som den gör med sin möbelmontering, men de försöker underlätta processen för konsumenten.

Om försäljningen lyfter är det troligt att IKEA kan expandera försäljningen i andra regioner. Den allra viktigaste frågan nu är ju VAD panelerna kommer heta: Solveig, Helois eller kanske Stråla?

Annonser