Ge din gamla bil nytt liv via ODB-porten

Bild: UnderbaraClara.se

Idag kan alla bilägare ge sin lite äldre bil ett nytt liv och få tillgång till samma smarta tjänster som i dagens moderna premiumbilar.

–Telia Sense gör det möjligt för ägare av både gamla och nya bilar att koppla upp bilen och få tillgång till samma smarta tjänster som i dagens moderna premiumbilar. Tjänsten gör det inte bara enklare att ha koll på bilen och bilens kostnader, bilägarna kan dessutom få erbjudanden från utvalda leverantörer. Det kan till exempel handla om verkstadstjänster, besiktning, vägassistans och försäkringstjänster, förklarar Jonas Hasselberg, på Telia.

Läs också: Kommer röststyrning som Alexa göra bilar mindre säkra?

Sense är en liten hårdvara som du enkelt pluggar in i bilens OBD-port, ett uttag som oftast sitter under ratten.

Bild: Telia.se

Telia är den enda operatör i världen som kan erbjuda en heltäckande lösning för den uppkopplade bilen. Genom Telia Sense får bilägaren tillgång till funktioner för kontroll av bilen, uppkoppling via wifi och möjlighet att få erbjudande från olika samarbetspartners. Genom att ansluta sig till plattformen kan leverantörerna erbjuda sina tjänster via Telia Sense appens gränssnitt samt ta del av bilens data för att utveckla nya tjänster. Bilägarna väljer själva till vem de vill dela med sig av informationen.

– Telia Sense skapar värde för såväl bilägaren, föraren, passageraren som tjänsteleverantörerna och innebär början på ett helt nytt ekosystem för IoT-tjänster. Vi ser enorma utvecklingsmöjligheter och ännu fler användningsområden tillsammans med olika partners, förklarar Hasselberg.

Bild:Telia.se

Bilägaren kan t ex se hur mycket drivmedel som finns kvar och hur bränsleekonomiskt man kör. Sense registrerar t ex hur många hårda inbromsningar man gör och hur länge bilen går på tomgång. Sense påminner också föraren om man har parkerat bilen där det är städnatt och därmed P-förbud. En bra hjälpreda som sparar pengar. Sense kostar ca 1 500:- i startkostnad och sedan en hundralapp i månaden.

Läs mer om Telia Sense

Annonser