En ny kompis, August!

Bild: Twitter.com//augusthomeinc

För en tid sedan rapporterades om att ASSA ABLOY har tecknat ett avtal om att förvärva August Home i USA.

”De senaste åren har det ploppat upp en rad startup-företag som tillverkar smarta lås och August är antagligen ett av de mer välkända” skrev ASSA ABLOYs VD Johan Molin i ett pressmeddelande.

Vi tidigare också sett frågor frågor om Augusts produkter nu kommer till Sverige, och kan nu berätta att; ”Augusts smarta lås är just nu inte utformade för den svenska marknaden och det finns ingen kortsiktig plan att fokusera resurser på att anpassa lås till någon marknad i Europa. Med det sagt kommer vi att utvärdera möjligheten att sälja andra produkter som smarta video dörrklockor i Sverige och andra länder runt om i världen”, säger Kristoffer Wadman, Business development manager på ASSA ABLOY

Vi har alltid beundrat designen och kvaliteten på Yale Locks, säger Jason Johnson, VD för August, ”Detta är ett utmärkt tillfälle för oss att arbeta med världens största lås- och åtkomstföretag”.

august
Bild: Fortune.com

*August Home grundades i San Francisco, Kalifornien, grundat av teknisk entreprenör Jason Johnson och industridesigner Yves Behar. August Home har utvecklat tre generationer smarta dörrlås och två generationer digitala dörrklockor, vilket gör företaget till en av branschledarna inom teknik, partnerskap och detaljhandel i USA.

Vi på Yale är glada över vår nya kompis som faktiskt heter samma sak som ASSAs grundare August Stenman, och ser fram emot att lära oss av nya kontakter i USA.

Annonser